Buurt- en Kerkhuis Bethel Den Haag. Een respectvolle transformatie.

Buurt- en Kerkhuis Bethel Den Haag. De Realiteit.

Architectenbureau Cladder transformeerde de Bethelkapel in Den Haag naar Buurt- en Kerkhuis Bethel. Het gebouw moest een diaconale plek worden waar uiteenlopende activiteiten kunnen plaatsvinden. Maaltijden, een internetcafé, buurtkoffie, diensten van de protestantse wijkgemeente, jongerenactiviteiten, etcetera. Het gebouw moest een huiselijke uitstraling krijgen en multifunctioneel zijn. De gehele kerk en de aangrenzende woning zijn aangepakt. De twee gebouwen zijn in het nieuwe ontwerp bij elkaar getrokken en tot een eenheid gesmeed. Een nieuwe, grote keuken verbindt de kerkzaal met de woning. Het interieur is volledig onder handen genomen. De achterwand van de kerkzaal is voorzien van een tegelwand. De kleuren van deze wand keren terug in het hele gebouw en in de woning ernaast.

De woning heeft een gezellige woonkamer, met diverse zit- en eethoeken. Aan de tuinzijde kunnen bezoekers in de serre heerlijk van de zon genieten.

Foto’s door: Etienne Oldeman Photography

Buurt- en Kerkhuis Bethel Den Haag. Het ontwerp.

Het ontwerp zoals wij het bedacht hebben. Samen met de interieur architect, hebben we een ontwerp gemaakt. Die samenwerking leverde meer op dan als we het alleen zouden hebben gedaan. Door voortdurend te reageren op elkaars werk en elkaar te stimuleren is het een prachtig ontwerp geworden. Het ontwerp doet recht aan de eisen van de opdrachtgever, is architectonisch interessant, constructief haal baar en redelijk eenvoudig uitvoerbaar. Een gebouw voor de buurt maar ook kerkhuis.

Interieurarchitect:  VDKL Daphne van der Knijff-Looman.Comments are closed.